POJIŠTĚNÍ

Jak dlouho vydrží alkohol v krvi?

Bez dobrého piva či vína se obejde málokterá společenská sešlost. Tím spíš teď na začátku léta. Problém ovšem je, pokud se poté chcete vydat do svého domova automobilem. Jak dlouho vydrží alkohol v krvi a jak dopomoct jeho odbourání?

Bez dobrého piva či vína se obejde málokterá společenská sešlost. Problém ovšem je, pokud se poté chcete vydat do svého domova automobilem. Jak dlouho vydrží alkohol v krvi a jak dopomoct jeho odbourání?

Rychlost odbourávání je závislá na mnoha faktorech, například:

  • Vaší váze
  • Pohlaví (je známo, že u mužů se alkohol odbourává rychleji, než u žen)
  • Rychlosti vašeho metabolismu
  • Objemu potravin, který jste zkonzumovali před vypitím alkoholu

Všeobecně platí, že jednotka alkoholu se odbourává hodinu. Jednotka alkoholu je přibližně 10 ml čistého alkoholu. Zde jsou příklady alkoholických nápojů a časových intervalů, jak dlouho trvá odbourání alkoholu.

Jeden půllitr piva tudíž tělu trvá odbourat zhruba dvě hodiny, tři hodiny se vaše tělo bude vypořádávat se silným ležákem či ciderem. Stejnou dobu budete potřebovat, pokud vypijete 250 ml středně silného vína. Vše ovšem závisí rovněž na faktorech rychlosti odbourávání, které jsme popsali výše.

Jak alkohol co nejrychleji odbourat

Dle odborníků není možné vstřebávání alkoholu příliš urychlit, ovšem můžete předejít jeho přílišnému vstřebávání těmito kroky:

  • Alkohol prokládejte větším množstvím jídla. Ideální jsou jídla s vyšším obsahem tuků a bílkovin.
  • Alkohol střídejte s nealkoholickými nápoji

Alkohol a autopojištění

Špatnou zprávou je, že pokud způsobíte nehodu pod vlivem alkoholu, pojišťovna může odmítnout pojistné plnění. Proto si raději mezi popíjením a řízením nechte velkou časovou rezervu, nebo raději využijte některé z moderních aplikací, zprostředkující autodopravu. Například Uber či Taxify jsou levnější než klasické taxíky, přičemž se vyvarujete riziku řízení v opilosti.

Tip! Chcete zlevnit své povinné ručení? Srovnejte si ceny a získejte nejlevnější povinné ručení už od 1800 Kč.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám