POJIŠTĚNÍ

Změny v silniční asistenci 2016

Koncem roku 2015 vstoupil v platnost upravený silniční zákon...

Koncem roku 2015 vstoupil v platnost upravený silniční zákon, který dává pravomoce Ředitelství silnic a dálnic rozhodovat, kdo zajistí odtah vozidla, které havarovalo a stalo se nepojízdným na dálnici. Před novelou tohoto zákona byl postup odtahů v rukou policie ČR. Například ve chvíli, kdy není řidič vozidla rozhodnout sám, je převezen do nemocnice nebo je v bezvědomí, bude v pravomoci ŘSD určit, jak a kým bude proveden odtah vozidla. Celý postup však naráží na nevoli řidičů i pojišťoven, protože často dochází k situacím, že ceny odtahových služeb jsou přemrštěné. Pak je pojišťovny nevyplácí v plném rozsahu a zbytek je vymáhán po majiteli vohu odtahovou službou.
Další třecí plocha nastává také v případě dojezdové doby asisteční služby. V případě pomalé reakce odtahové služby povolané ridičem, chce ŘSD mít v záloze oficiální odtahovou službu, které by poškozené vozidlo ze silnice odtáhla.

Další inovací z dílny ŘSD je zahájení činnosti vlastní asistenční služby. V této chvíli je testována na dálnici D1, aby případně mohla služba konkurovat a znepříjemňovat život takzvaných „lovců nehod“.

V současnosti je systém asisteční služby na dálnici D1 nastaven tak, že dálnice je rozdělena na 4 zásahové úseky, přičemž každému úseku je přiřazeno asistenční vozidlo a doba zásahu by neměla překročit 20 minut. Vozy budou vybaveny světelnou signalizací pro označení překážky, nářadím pro nutné opravy, hasicími přístroji a základním zdravotnickým vybavením a budou schopné také nepojízdné vozidlo na krátkou vzdálennost odtáhnout.

Porovnání cen povinného ručení 2016

V naší kalkulačce povinného ručení pro vás porovnáme nabíky povinného ručení pojišťoven, srovnáneme na desítky různých typů povinného ručení. Dovedeme také poradit s výběrem povinného ručení na základě našich zkušenností s jednotlivými pojišťovnami.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám