POJIŠTĚNÍ

Zjednodušení registrace vozidel

Toto pondělí bylo schváleno vládou podstatné zjednodušení pravidel při registraci...

Toto pondělí bylo schváleno vládou podstatné zjednodušení pravidel při registraci vozidel. Po novu tak bude možné přihlásit automobil na jakémkoliv úřadě. V minulosti platilo, že automobil lze přihlásit v místě bydliště vlastníka vozidla. Toto zrušení místní příslušnosti úřadů registru vozidel má být ulehčením se spojenou dopravní agendou pro vlastníky vozidel. Nejvýraznější změnou jsou několikrát odložené registrační značky na přání.

Za předpokladu schválení návrhu parlamentem by upravený zákon mohl platit od léta příštího roku. Na registrační značku si budou moct majitelé vozidel nechat natisknout svůj text s podmínkou, aby neobsahoval vulgarity. 

Od počátku tohoto roku platí další zjednodušení, že již není nutné, aby při převodu automobilů na registr vozidel šel prodávající i kupující zvlášť. Bude stačit jen jedna návštěva.

Ministerstvo dopravy oslovilo celkem 4 firmy z ČR a ze zahraničí, které by mohli dodávat registrační značky na přání. Jedná se o domácí firmu Hicon, slovenskou společnost Turčandelta, polskou Utai a německou firmu Erich Utsch AG. V současné době je firma Hicon pro ministerstvo dopravy monopolním dodavatelem všech registračních značek.

Po hladkém přihlášení vozidla si nezapomeňte srovnat a uzavřít povinné ručení v naší kalkulačce povinného ručení.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám