POJIŠTĚNÍ

Úrazové pojištění dětí ve vozidle

Co všechno můžete udělat pro zlepšení ochrany vašich dětí v automobilovém vozidle? Jaké jsou limity plnění pojišťovny při úrazové události? Slyšeli jste o uzavření pojištění v rámci tzv. rodinného programu?

Každý, kdo má nějaké děti (předně ty malé) se zajisté setkal s tím, že naši nejmenší se v důsledku zkoumání světa vůbec nezaobírají možným nebezpečím, pro ně na každém kroku hrozícím.

Proto také potřebují malé děti stálou a bdělou kontrolu, kam „strkají“ prsty a co na sebe „zvrhávají“ za věci.
V případě, že jste zodpovědní rodiče a na srdci vám leží blaho pro vaše nejdražší, tak chcete své potomky chránit za každých okolností a situaci.

Bezpečnější jízda s dětmi za každé situace a počasí? Řekněte ano.

Nyní si položte otázku, jezdíte autem na dovolené, za příbuznýma nebo prostě na obyčejný nákup a vaše děti vesele vřeští ze zadních sedadel?

Přemýšleli jste jakou ochranu dětem zajistit např. při cestách autem za pohodou rodinných výletů?

Bohužel, žijeme v době, kdy často řidiči zbytečně hazardují se svými a tím pádem i ostatními životy. Potřeba chránit sebe i vaše nejbližší by měla být rozhodně na prvním místě.

Úrazové pojištění jako dostatečná ochrana dětského zdraví

Úrazové pojištění děti ve vozidle vám nabídne a zajistí každá pojišťovna na našem trhu jako součást vámi sjednaného povinného ručení. Samozřejmě je tu také možnost uzavřít pojištění i dodatečně. Základní pojistná výše úrazového pojištění je 600 tisíc korun.

Úrazové pojištění se plně vztahuje na nezletilé děti – tedy do dovršení osmnácti -, které s vámi cestují ve v osobním nebo nákladním automobilu do hmotnosti 3,5 kg.

Dané vozidlo musí být uvedené v pojistné smlouvě a být vedeno na centrálním registru vozidel.

Nárok na pojistné odškodnění je aktivováno v momentě, když časové období na potřebnou rekonvalescenci - po vzniklém úrazu - je minimálně 18 dnů a více.

V případě úrazu vám pojišťovna zajistí kvalitní přístoje a léčbu.

Když úrazové pojištění sjednané nemáte, tak vás poté „finanční“ nenadálá péče o vaší ratolest může nepříjemně překvapit.

Navíc např. při takové úrazové události v zahraničí vám zřejmě nebude bez vydatného příplatku dostupný kvalitní personál a natož léčebný proces.

Pokud ale úrazové pojištění máte uzavřené a platné, pak se můžete spolehnout na to, že vaše pojišťovna udělá maximum proto, aby nucená léčba probíhala, co nejpříjemněji a nejrychleji ku zdraví vašeho dítka.  

Jaké jsou limity plnění pojišťovny při úrazové události? 

Pojišťovna neboli pojistitel poskytuje své služby v tomto plnění:

Denní odškodnění za dobu léčení a pobytu v nemocnici – 150 Kč
Vyplacení příslušných % v důsledku trvalých následků po úrazu. Jedná se o proplacení částky max. do  výše vámi ustanoveného pojistného limitu.
V momentu smrti dítěte na následky úrazu, okamžité vyplacení pojistné částka 300 000 Kč.

Uzavření pojištění v rámci rodinného programu

Velmi zajímavou variantou v rámci připojištění a odborníky pro vícečlenné rodiny hojně doporučováno, je uzavření úrazového pojištění dětí v rámci variabilního rodinného programu.

Výhodou této volby je to, že některé druhy pojištění jsou zvýhodněně zlevněna nebo dokonce poskytované zcela zadarmo jako součást tzv. pojišťovacího balíčku na míru pro pojištění dospělých osob.

Vhodně zvoleným rodinným programem můžete získat kvalitní služby za menší ceny a za ušetřenou „kačku“ kupte např. dětem bezpečnější autosedačku. Co vy na to?

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám