POJIŠTĚNÍ

U povinného ručení nastávají pro řidiče zlaté časy

Povinné ručení stále zlevňuje, přičemž produkty jsou nyní mnohem propracovanější a vstřícnější k potřebám řidičů. Jakých dalších výhod si klienti pojišťoven můžou užívat?  

Povinné ručení stále zlevňuje, přičemž produkty jsou nyní mnohem propracovanější a vstřícnější k potřebám řidičů. Jakých dalších výhod si klienti pojišťoven můžou užívat?

Cena povinného ručení je nyní na velmi nízké úrovni. Dle interních statistik Porovnej24.cz dal řidič v dubnu za své povinné ručení v průměru 4694 Kč, což je o 11,43 % méně, než začátkem roku. Na tak nízké úrovni byly ceny za povinné ručení naposledy na přelomu let 2014 a 2015. Ovšem z peněžního hlediska vychází povinné ručení výhodněji dnes, protože v současné době je vyšší úroveň mezd. Lidově řečeno – lidé na povinné ručení vydělávají mnohem kratší dobu, než v roce 2014.

Jaké další výhody na řidiče čekají?

Pojišťovny mají snahu své produkty co nejvíce zatraktivnit díky množství připojištění či jiných benefitů. Zatímco před lety bylo povinné ručení bráno pouze jako zajištění před škodami, které by řidič mohl způsobit jiným řidičům na silnici, dnes mají pojišťovny snahu do povinného ručení zahrnout všemožná doplňková rizika.

Například úrazové pojištění řidiče je připojištěním, kterým se mnohé pojišťovny snaží zatraktivnit své pojistné produkty. Jedná se o pojištění, které má za cíl odškodnit řidiče či jeho rodinu v případě, že si z autonehody odnese trvalé následky.

Dalšími připojištěními, které některé společnosti zdarma nabízejí k povinnému ručení, je například proplacení škody na osobních věcech řidiče či služby přímé likvidace. Přímá likvidace je řidiči užitečná v případě, že se dostane do role poškozeného. Jeho pojišťovna mu v takovém případě pomůže škodu vyřídit s pojišťovnou viníka.

Mobilní aplikace 

Nejedna pojišťovna nabízí k povinnému ručení zdarma i nějakou tu užitečnou aplikaci. Například díky aplikaci od Axy „Axa Drive“ si může řidič otestovat bezpečnost své jízdy a díky zodpovědnému ježdění dokonce získat slevu na povinném ručení. Podobný typ aplikace nabízí i Uniqa. Pojišťovna Slavia rovněž nabízí aplikaci, umožňující snadné nahlášení autonehody.

V současné době je zkrátka radost se pojistit. Chtěli byste povinné ručení za tu nejvýhodnější cenu, a k němu pokud možno nějaké zajímavé připojištění? Srovnejte si ceny v našem srovnávači a najděte tu nejvýhodnější nabídku.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám