POJIŠTĚNÍ

Těžké podmínky pro kamiony ve 3. etapě, Macháček postupuje vpřed

Třetí etapa Rallye Dakar zavedla účastníky do horské krajiny západní Argentiny, v níž se účastníci přiblížili nejvyšší hoře jižní polokoule Aconcague a vystoupali až do výšky přes 3000 metrů nad mořem.

Třetí etapa Rallye Dakar zavedla účastníky do horské krajiny západní Argentiny, v níž se účastníci přiblížili nejvyšší hoře jižní polokoule Aconcague a vystoupali až do výšky přes 3000 metrů nad mořem. Oba kamiony KM Racingu ji dokončily, byť s mírnou ztrátou na nejlepší, ale pokračují dál v závodě, naopak Josef Macháček se postupně seznamuje se svou buggy a v etapovém umístění vyšplhal až do první padesátky.

Jaroslav Valtr po smolném průběhu druhé etapy nakonec dokončil třetí speciálku, dlouhou 301 kilometrů, na 19. místě se ztrátou 49 minut na vítězného Karginova. Přestože byl opět zdržen defekty pneumatik v kamenitém terénu, v celkovém pořadí mu patří už 23. příčka, a pokračuje tak v postupném dotahování se k pozicím na hranici první desítky. Vlasta Vildman dojel kamenitou etapu, na 25. místě a celkově si mírně pohoršil propadem na 21. příčku.

Josef Macháček při seznamovacím Dakaru za volantem buggy chytá dech a nabírá zkušenosti. Po infarktovém průběhu první etapy, po níž musel startovat až téměř z posledního místa, dojel ve třetí etapě na 47. místě a celkově je 82. Plní si tak svůj taktický plán, který si určil před soutěží, dojíždět etapy bez dalších výpadků a postupně stoupat pořadím. Ostatně, používá techniku, která je dakarskou soutěží prověřená, vždyť francouzské posádky se stroji MD Sport jsou schopny dojíždět i v první dvacítce absolutního pořadí.

Čtvrtá etapa na západě Argentiny zavede soutěžní konvoj do Chilecita. Čeká v ní speciální zkouška dlouhá 657 kilometrů, což je podle pořadatelů nejvíce za posledních devět let na Dakaru, realita je však prozaičtější- uprostřed zkoušky je umístěna 157kilometrová neutralizační zóna po asfaltu, v níž se nebude měřit čas. I tak ovšem celých 501 ostrých kilometrů v kamenitém terénu důkladně prověří připravenost všech. "Čeká nás podobné menu a podobná struktura etapy, jen dvakrát delší," poznamenává k vyhlídkám na čtvrtý den navigátor Vildmanovy posádky Martin Macík mladší.

Sledujte KM Racing na Rallye Dakar každý den ve 21:00 hodin na televizi Sport 5 v pořadu Dakarské aktuality. Nebo na našem portále v okénku DAKAR 2014. 

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám