POJIŠTĚNÍ

Povinné ručení v Německu

Předtím než si můžete zaregistrovat svůj vůz v Německu musíte mít doklad o pojištění odpovědnosti...

Předtím než si můžete zaregistrovat svůj vůz v Německu musíte mít doklad o pojištění odpovědnosti - povinné ručení, které pokrývá škody v případě zranění jiných osob, poškození vozidel nebo majetku. Ačkoliv havarijní pojištění není vyžadováno zákonem, většina finančních ústavů, které vám poskytnou financování na váš vůz, ho vyžadují jako rozšíření k pojištění odpovědnosti. A právě toto může sumu za pojištění výrazně prodražit, protože havarijní pojištění není v Německu zrovna levné. 

Cenu povinného ručení ovlivňuje mnoho různých faktorů. Nezkušenní řidiči musí zaplatit za povinné ručení více než zkušenní řidiči; Ti kteří řídí velká, silná auta, musí zaplatit více než Ti, kteří mají méně výkonná vozidla. Řidiči z velkých měst zaplatí na pojištění více než řidiči z malých měst a také řidiči, kteří v minulosti zavinili nějakou nehodu platí výrazně více než řidiče, kteří žádnou nehodu nezpůsobili. 

Pokud máte jako řidič ve své domácí zemi u pojišťovny zaznamenanou historii řízení motorových vozidel bez nechod, dostanete za to bonus v Německu bonus při sjednání pojištění. Ale pouze pokud si seženete potvzení od vaší domácí pojišťovny. V případě, že pojišťovací agent v Německu by vám tvrdil, že není možné uplatnit vaše bonusy z domácí země, jdetě a najděte jiného agenta, který bude mít více informací a pomůže vám.

Řidiči motorových vozidel v Německu nemají jinou podmínku než mít uzavřené zákonné pojištění třetích stran - povinné ručení, ačkoliv je na trhu mnoho připojištění, která jsou doporučená. Zákonné pojištění pokrývá veškeré škody, které někdo způsobí vašemu automobilu, Vám jiný vůz, osoba nebo objekt při dopravní nehodě. Lze také sjednat připojištění u povinného ručení v případě požáru, krádeže nebo jiné formy poškození, jako střet se zvěří, pojištění čelního skla a další.  Tyto připojištění mají však často formu částečné spoluúčasti, což znamená, že se na případných likvidací škod budete finančně podílet.

Půjčovny a leasingové společnosti velmi často mají povinné ručení nebo další pojištění jako součást a podmínku kontraktu. 

Pojišťovací agenti v Německu mají možnost vám vydat také potvrzení o zákonném pojištění i z jiných zemí. Dají vám zdarma potvrzení, že jste pojištěn a držitel Zelené karty, která je platná v Evropských zemích.  

Jsme rádi, že Vám můžeme poskytovat informace ze světa pojištění a také kromě srovnání povinného ručení, další bonusy a výhody k povinnému ručení v České republice.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám