POJIŠTĚNÍ

Povinné ručení a letecký provoz

Ačkoliv to není úplně tradiční zpráva z oblasti pojištění, je skutečná...

Ačkoliv to není úplně tradiční zpráva z oblasti pojištění, je skutečná. Není to vtip. Dne 13.6.2016 se v oblast JODHPUR v Indii se stala místem střetu armádní stíhačky s vozidlem SUV. Zní to sice vtipně a mnozí poté co se ujistí, že nejde o námět k filmovému zpracování, budou očekávat katastrofické scénaře a oběti na životech. Naštěstí se škody udály jen v materiální rovině. 

Řidič vozidla zaparkoval své vozidlo na kraji silnice, odešel na do nedalekého obchodu a po návratu se nemohl svého vozidla dopátrat. Chyběla mu totiž zadní polovina a místo ní, byla v automobilu část stíhačky Mig-27, která se vracela z cvičného letu. Bohužel při návratu letadlo se dostalo do technických potíží a zřítilo se do obydlené části provincie Jodhpur. Pilot se naštěstí stačil stačil katapultovat. Ačkoliv letadlo spadlo do silně obydlené oblasti a nedalo byla velká skupina lidí, nikomu se nic nestalo. 

Civilní škody se tudíž obešly bez větších škod. Tři lidé byli lehce zraněni. Samozřejmě vyšší jsou škody materiální. Hodnota zničeného letounu se odhaduje na 30 milionů dolarů. Od roku 2001 se podobných nehod událo již celkem 12. Na vinně je zejména špatný technický stav vojenských letadel, která jsou často v provozu od 70. let minulého století. 

V ruské armádě jsou tyto typy strojů již vyřazeny mimo provoz. V indické armádě, přes postupné vyřazování těchto strojů, stále probíhá jejich aktivní služba. 

Využijte náš online srovnávač povinného ručení a dostanete přehledně nabídky od pojišťoven s cenami a interaktivním srovnáním jednotlivých variant pojistek. Náš srovnávač nabízí kalkukačku pro srovnání nejlevnějšího povinného ručení a navíc od nás dostanete k sjednanému povinnému ručení zdarma například LED žárovky a další hodnotné dárky.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám