POJIŠTĚNÍ

Povinné ručení 2018 – jaké změny nás čekají v příštím roce?

Mnoha řidičům možná vrtá hlavou, jak se povinné ručení změní v roce 2018. Hlavními tématy budou nepojištění řidiči a zvyšující se škody u autonehod.

Mnoha řidičům možná vrtá hlavou, jak se povinné ručení změní v roce 2018. Hlavními tématy budou nepojištění řidiči a zvyšující se škody u autonehod.

Bič na nepojištěné řidiče

První změna se bude týkat znovuzavedení příspěvků do garančního fondu České kanceláře pojistitelů. Toto opatření bylo zrušeno v roce 2015, avšak od nového roku opět vejde v platnost. Je to z toho důvodu, že české silnice brázdí stále více lehkovážných řidičů, kteří si s povinným ručením zkrátka nelámou hlavu. Příspěvek do garančního fondu ČKP bude povinný pro všechny majitele či provozovatele vozidel, kteří neplatí povinné ručení. Jeho výše se bude vypočítávat za každý den, kdy člověk nezaplatí povinné ručení.

Zdraží povinné ručení v roce 2018?

Povinné ručení je již několikátým rokem pro pojišťovny ztrátovým produktem. Kvůli ostrému konkurenčnímu boji jsou ceny nastaveny nízko, avšak finanční škody autonehod každým rokem narůstají. Je velmi pravděpodobné, že pojišťovny na tento fakt zareagují ve stylu: „nejsme přece charita“ a své ceny navýší. Ovšem dle odhadů by to nemělo být více než o pár procent. Rovněž se dá očekávat důkladnější segmentace klientů. Allianz přišla s produktem, který cenově zvýhodňuje řidiče s nižším nájezdem. Je možné, že v příštím roce ji napodobí i některé další firmy.

Přestože povinné ručení zřejmě podraží, vy se toho obávat nemusíte. Díky srovnávači cen si můžete být vždy jisti, že získáte nejlevnější produkt na trhu. Srovnávač rovněž nabízí unikátní službu hlídání cen – sjednáte si povinné ručení, přičemž za vás specialisté na autopojištění budou zdarma hlídat nejlevnější nabídky na trhu. Díky tomu se každým rokem dostanete k té nejnižší ceně.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám