POJIŠTĚNÍ

Pojišťovna Direct opět v ČR

 V nedávné době na český trh přišla opět pojišťovna Direct...

V nedávné době na český trh s autopojištěním přišla pojišťovna Direct, která přebírá základ na trhu dlouho známého Triglavu. Pojišťovna uvádí, že jejím cílem není boj o co nejnižší cenu, ale hlavně sází  na jednoduchost po vzoru některých, na našem trhu, nových bankovních ústavů. Po třech letech se logo Direct vrací do Čech. Koupila ji od britské skupiny RSA společnost Vigo Investments, jež je v rukou bývalého ředitele České pojišťovny Pavla Řeháka.

Direct pojišťovna chystá od listopadu nabízet také kromě pojištění vozidel, pojištění majetku, zejména domácností. 

Při minulém působení pojišťovna Direct svojí obchodní strategií přispěla k rozpoutání cenové války, která zejména v letech 2007 - 2012 probíhala na českém trhu. Nicméně cenou chtějí patřit mezi absolutní špičku zejména u nejmladších řidičů a alespoň v polovině ostatních případů patřit mezi nejlevnější trojku pojišťoven. 

Direct si v jednoduchosti chce vzít příklad zejména z nových bank, které se v nedávné minulosti objevili na trhu. Mezi základní vlastnosti nabízeného pojištění má být možnost výběru přednastavených balíčků nebo individuální volby jen některých parametrů pojištění. Zajímavá je informace, že pojišťovna bude nabízet nejvyšší limit krytí škod 250 mil. Kč pro zákonné pojištění motorových vozidel.

Původně pojišťovna Direct začala od roku 2007 po telefonu a internetu nabízet majetkové pojištění. Když v roce 2012 britská skupina RSA, její minulý vlastník, ukončila činnost na českém trhu, byla stávající agenda pojišťovny převzata pojišťovnou Uniqa. Firma Vigo Investments koupila tuzemskou část pojišťovny Triglav na podzim 2014 a přejmenovala ji na Direct.

Nová pojišťovna Direct se chce oproti starému modulu pojišťovny Direct  věnovat klasickému obchodnímu modelu, tj. nechce být pouze internetovou pojišťovnou. Více než polovinu obchodů mají obstarat makléři a vlastní síť poboček po republice.  Pojišťovna Triglav měla v Čechách osm poboček a nová pojišťovna Direct síť naopak ještě o jednu rozšířila a do konce příštího roku plánuje mít celkem dvacet poboček. Direct sice neplánuje vstup do oblasti životního pojištění, ale již od června tohoto roku je možné si uzavřít v této pojišťovně cestovní pojištění. 

Poslední roky pojišťovna Triglav v Čechách hospodařila ve ztrátě, což se nakonec stalo důvodem k prodeji. Nová pojišťovna Direct je již za první pololetí v zisku 13 milionů s tím, že již se rozrostl i počet zaměstnatnců z původních 130 na 150.

Pojišťovna Direct by se ráda dostala do dvou let na hodnotu 2 miliard předepsaného pojistného. Nynější hodnota pojistného je něco mezi 550 až 600 milionů Kč. Velikost pojistného trhu v ČR za loňský rok činila 115,2 miliardy korun.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám