POJIŠTĚNÍ

Návrh na regulaci povinného ručení

Ohledně regulace povinného ručení se již dlouho vedou poměrně...

Ohledně regulace povinného ručení se již dlouho vedou poměrně vyhrocené debaty, ale stále se situace nevyřešila úplně. Tentokrát přichází další podnět k zásahu státu do pojistného trhu, tentokrát s povinným ručením.

Strana Zelených, konkrétně senátor Libor Michálek, Ivana Cabrnochová a Jitka Seitlová, přichází s návrhem úpravy zákona, jež by pro velké hráče omezil marže pojišťoven u povinného ručení na maximálně 20 procent. V loni marže dosahovovaly k hranici 27 procent. 

Přesný návrh zákona zní: 

Zákon č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, se mění takto: 1. V § 4 odstavec 1:

Přesáhne-li v určitém roce u daného pojistitele celkové předepsané hrubé pojistné očištěné od zajištění o více než 20% celkovou hrubou výši nákladů na pojistná plnění související s pojištěním odpovědnosti, pojistníci, kteří v daném roce pojištění odpovědnosti řádně uhradili, mají nárok na vrácení části těchto úhrad ve výši:
 
N= P×K×V, kde P je pojistné zaplacené pojistníkem, K je podíl celkové hrubé výše nákladů na pojistná plnění a celkové výše předepsaného hrubého pojistného daného pojistitele a
 
V= M-1,2, kde M je podíl celkového předepsaného hrubého pojistného očištěného od zajištění a celkové hrubé výše nákladů na pojistná plnění daného pojistitele.

Senátor Michálek se svůj pozměňovací návrh hájí zejména tím, že povinné ručení - zákonné pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem motorového vozidla je dané ze zákona a je povinné, tudíž stát by měl mít možnost regulovat i provize u povinného ručení. Dalším argumentem je cena povinného ručení, která by se tímto krokem mohla snížit. 

Mezi lety 2011 a 2013 se marže pojišťoven pohybovaly v rozpětí od 15,7 procenta do 18,4 procenta. V loňském roce se ale marže razantně zvýšili na téměř 27 procent. Toto zvýšení mělo za výsledek o 1,8 miliardy korun více vybraných na povinném ručení pojišťovnami. Přitom výše pojistného plnění za celý loňský rok se zvýšila jen o 210 milionů korun oproti roku předchozímu.

Návrh je o to zajímavější jak by celý proces byl nastaven. Pojišťovna by od klienta dostala takzvanou zálohu za povinné ručení a po závěru ročního období by klient dostal od pojišťovny předpis, kolik pojišťovna na povinném ručení přijala a jakou částku na pojistném plnění zaplatila. Zde by byla také uvedena celková marže pojišťony a pokud by výsledná marže přesáhla 20 procent, pojišťovna by musela klientovi část zaplaceného pojistného vrátit. Například za rok 2014 by byla částka vrácená klientům zhruba 800 milionů korun. Toto představuje přibližně 3,5 procenta celkově vybraného pojistného na povinném ručení.

Celý systém návrhu zákona si můžeme představit jako zálohové platby na elektřinu. Zaplatili bychom určitou částku a na konci období dostali vyúčtování, jen s tím rozdílem, že výpočet marže by se nevztahoval k jednomu konkrétnímu klientovi, ale za celé přijaté a vyplacené pojistné dané pojišťovny.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám