POJIŠTĚNÍ

Linka pomoci řidičům 1224

Průzkum asistenční společnosti Linky pomoci řidičům 1224 přinesl zajímavé...

Průzkum asistenční společnosti Linky pomoci řidičům 1224 přinesl zajímavé výsledky. V České republice je přes 7 milionů vozidel s povinným ručením, ale naprostá většina majitelů vozidel s povinným ručením neví, že jejich pojištění obsahuje také asistenční služby v případě dopravní nehody či poruchy. Navíc téměř všichni - 96 % nezná telefonní číslo na smluvní asistenční společnosti, které dané služby poskytují. 

Zmínění řidiči, kteří alespoň tuší, že jejich povinné ručení obsahuje asistenční služby, nejsou schopni určit ani jednu konkrétní službu, kterou by mohli využít ve svém povinném ručení. Jediné dvě služby, které řidiči v několika ojedinělých případech určili, byl odtah vozidla nebo nárok na náhradní vozidlo.

Odtah jako nejčastější forma likvidace havárie 

Zhruba 80 procent nehod je vyřešeno odtahem vozidla odbornou firmou, jak vykazují statistiky České asociace asistenčních společností. Odtáhnutí vozidla je tudíž nejčastěji využívanou službou, jež je v portofoliu služeb, které poskytují pojišťovny a zároveň je využívána řidiči. V naprosté většině případů se také jedná o nejlepší způsob odstranění poškozeného vozidla z komunikace a zprůjezdnění komunikace. 

 Neznalost kontaktů asistenčních služeb 

Řidiči si v drtivé většině pamatují telefonní čísla na policii - 88 %, záchranou službu 85 %, hasiče 82 % a tísňovou linku - 76 %. Telefonní číslo na asistenční společnosti zajišťující asistenční služby pro jednotlivé pojišťovny v případě poruchy si pamatuje jen okolo 3 % dotazovaných řidičů. Tuto službu právě zastává Linka pomoci řidičům 1224. Zajistí asistenční služby pro klienty všech pojišťoven nepřetržitě po celý rok, 24 hodin denně. Řidiči kvalitu služeb poskytovaných Linkou pomoci řidičům oceňují. Spokojených řidičů s poskytnutými asistenčními službami bylo celých 76 %.

Linka pomoci řidičům 1224 

Motoristé, kteří zavolají na linku 1224, jsou dle statistik průměrně za 6 vteřin spojeni s operátorem. Následně operátor určí pojišťovnu, u které má volající motorista uzavřené povinné ručení. V případě, že volající není schopen určit svojí pojišťovnu, operátor ji následně zjistí podle SPZ vozidla. Dále je řidič přepojen na asistenční společnost pojišťovny. Ta na místo nehody vyšle servisní vozidlo a zajistí opravu a nebo odtah do servisu nebo na odtahové parkoviště. Na call centru Linky pomoci řidičů jsou proškolení zaměstnanci asistenčních společností, které jsou členy České asociace asistenčních společností.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám