POJIŠTĚNÍ

Josef Macháček: i přes vypadnutí ze soutěže jsem spokojený

Jezdec KM Racingu si na Rallye Dakar odbyl premiéru v automobilové kategorii a přemýšlí o vylepšení své buggy. 

Jezdec KM Racingu si na Rallye Dakar odbyl premiéru v automobilové kategorii a přemýšlí o vylepšení své buggy.

Cílem Rallye Dakar sice neprojel, ale zklamání z předčasného odstoupení v deváté etapě převážily pozitivní poznatky a smělé myšlenky na budoucnost. Šestapadesátiletý matador motoristických maratonů Josef Macháček měl s buginou MD Optimus Nissan technické problémy od začátku soutěže, na druhou stranu je s ní velice spokojený a plánuje další zdokonalení.

Jak hodnotíš s odstupem několika dní svou dakarskou premiéru v automobilové kategorii?
Jsem spokojený s tím, že jsme odjeli velkou porci kvalitních kilometrů. I s přejezdy jich bylo zhruba 7200. Potěšilo mě, že když jsme neměli potíže, pohybovali jsme se ve čtvrté desítce. Příjemnou změnou proti dřívějším startům s motocyklovou čtyřkolkou byla spolupráce s navigátorem Vlastou Tošenovským. Mohl jsem se stoprocentně věnovat řízení a nemusel koukat do žádných papírů. Auto kromě pár drobných věcí fungovalo, začal jsem mu věřit a stačil si zvyknout na jeho úžasné jízdní vlastnosti. Potěšitelné je i to, že jsem neskončil kvůli tomu, že bych nezvládl náročnou trať.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám