POJIŠTĚNÍ

Cestovní pojištění

Většina lidí cestuje proto, aby zažila a poznala něco nového a příjemného. Někdo cestuje proto, že prostě musí. V obou případech se však naše cesta může změnit v noční můru.

Nikdy nevíme, co nás může potkat. Ať už jde o nepříjemnou virózu, úraz při sportovních aktivitách či odcizení zavazadel, řešit podobnou situaci v zahraničí není vůbec jednoduché.

Potřeba sjednat si cestovní pojištění je v dnešní době téměř nutností. Zaplatíme-li si pěknou ale drahou dovolenou, většinou se nám už nechce upustit ani korunu navíc. To je však velká chyba. Jedno malé ošetření či spravení bolavého zubu nás může vyjít na více jak 5.000 Kč. Co by se ale dělo, kdyby se nám přihodilo ještě něco vážnějšího a my neměli peníze ani na převoz pacienta zpět do naší země?

Cena cestovního pojištění roste s délkou našeho pobytu v zahraničí. Můžeme si sjednat pojištění na určitý počet dní, ale také celoroční pro ty, co jsou na cestách často. Záleží také na tom, kam cestujeme. Riziko cesty po Evropě je výrazně nižší, než třeba cesta do nějaké exotické země. Cestovní pojištění dělíme na 3 druhy - turistické, služební a sportovní. U každého si můžeme sami nastavit horní limit pojistné částky.

Tady se nevyplácí držet při zemi. Někdy může být cena pojistného plnění tak omračující, že nám přeplatek může nadělat komplikace na několik let dopředu. A na co všechno se tedy můžeme pojistit? Existuje hned několik variant cestovního pojištění a tím základním je pojištění léčebných výloh, ze kterého nám pojišťovna platí ošetření, hospitalizaci, náklady na léky či převoz.

Dále se může rozšířit o úrazové připojištění, asistenční služby, připojištění odpovědnosti za škodu či vzniklé stornovací poplatky. Pojistná ochrana vzniká okamžikem zaplacení. Dnes už si můžete v klidu zjistit všechny potřebné informace, porovnat nabídky různých pojišťoven a ušít si to své vlastní přímo na míru v klidu vašeho domova.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám