POJIŠTĚNÍ

Ceny povinného ručená od roku 2014 výrazně podraží

Další zdražování povinného ručení čeká na motoristy v roce 2014. Pojišťovny totiž budou muset dle nového zákona zavést odvody na zásahy hasičů u dopravních nehod 3 % z ceny pojistného...

Další zdražování povinného ručení čeká na motoristy v roce 2014. Pojišťovny totiž budou muset dle nového zákona zavést odvody na zásahy hasičů u dopravních nehod 3 % z ceny pojistného. Původně se dokonce uvažovalo o příspěvku 6% to však neprošlo.

Tento odvod části pojistného z povinného ručení je klasickým příkladem tzv. skrytého zdanění, jež postihne téměř 7 mil.řidičů. Zvýšení cen nakonec zaplatí spotřebitel v konečné ceně povinného ručení.

Místo cca 90 mil. korun, kterými pojišťovny přispívaly na hasičské zásahy, by částka pro rok 2014 dle tohoto zákona měla vzrůst na celkových cca 350 mil. korun ročně. Od ledna 2014 také vstoupí v platnost nový občanský zákoník, díky němuž je možné se domáhat vyššího odškodnění.

I díky tomuto faktu budou pojišťovny dále zdražovat povinné ručení. Po období snižování cen, kdy vybrané pojistné bylo nižší než celkové zaplacené pojistné, budou pojišťovny pokračovat ve zvyšování cen započaté v minulých měsících.

Ať již dojde k více či méně razantnímu zvyšování cen, vždy bude možné využít naší kalkulačky povinného ručení pro rychlé uzavření výhodné smlouvy.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám