Jak ukončit povinné ručení při prodeji vozu?

Jak ukončit povinné ručení při prodeji vozu?

Při prodeji vozu je velmi důležité vědět, že pokud v první řadě neinformujete svojí pojišťovnu, tak automaticky nedochází k ukončení pojištění o odpovědnosti ze silničního provozu.

Nový majitel by měl mít zase na paměti, že když vůz koupí, tak na něj již jednou uzavřené pojištění nepřechází a je potřeba si vše znova zařídit.

Pojišťovna vám vyplatí peníze za nespotřebovanou pojistku

Pojistná smlouva povinného ručení ze zákona zaniká dnem, kdy pojistník (současný majitel) navštíví svojí pojišťovnu a předloží oficiální doklad o uskutečněném prodeji. Pojišťovna vám ráda vyplatí částku za to období, kdy vaše pojistka už pozbude platnosti.

Vy i nový majitel, po uzavřeném prodeji a tedy s platnou kupní smlouvou, budete muset ohlásit změnu vlastnictví na registru silničních vozidel.

Nový vlastník si poté vybere z nabídek povinného ručení a nechá si ho u dané pojišťovny uzavřít. Bez smluveného povinného ručení, může majitel zatím jen chrastit s klíčky v ruce, ale na silnici ze zákona nesmí.

Zapomenout vše nahlásit se rozhodně nevyplácí

Včasným ohlášením prodejce i nového vlastníka je zajištěn bezproblémový průběh celé situace.

Zkomplikovat se to dá vždy např. zapomenete pojišťovně ohlásit prodej vozu a nový majitel způsobí mezitím hned někde škodu s vozidlem - vedené v evidenci stále na vás -  a jste to vy, kdo přicházíte o bonusy a navíc se vystavujete zbytečným nepříjemnostem.

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám